Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ





Από την Αναπτυξιακή Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σήμερα στις 12.07.2016 η «Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε.» είχε προγραμματισμένες δύο συναντήσεις. Μία στις 12:00 το μεσημέρι στην ΕΤΑΔ ΑΕ και μία στις 20:00 στα Λουτρά Αιδηψού με τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της «ΠΛΑΖ ΕΤΑΔ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ».

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου της ΕΤΑΔ, κ. Γ. Τερζάκη, παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Πρατσόλη και κ. Γ. Ακριώτη με τους εκπροσώπους και τη νομική σύμβουλο της εταιρείας.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και εποικοδομητική.

Συμπερασματικά αναφέρουμε:

Η ΕΤΑΔ πρότεινε ως καλύτερη λύση για την αξιοποίηση της ΠΛΑΖ και την ανάπτυξη της περιοχής, τη συνεργασία του ΔΗΜΟΥ και της «Αναπτυξιακής».

Σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή της συνεργασίας Δήμου και «Αναπτυξιακής», είναι στις προθέσεις της ΕΤΑΔ να προβεί στην άμεση, μακροχρόνια εκμίσθωση της ΠΛΑΖ (15 έτη με προοπτική παράτασης), πρόταση η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Εξάλλου αυτή ήταν ανέκαθεν η πρόταση και της «Αναπτυξιακής».

Στην περίπτωση που ο Δήμος δεν δεχτεί τη συνεργασία με την «Αναπτυξιακή», τότε η ΕΤΑΔ θα προβεί αναγκαστικά σε προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Στη δεύτερη συνάντηση, με τη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λ. Ευσταθίου, όπου θα συζητούνταν οι ξεκάθαρες προθέσεις της ΕΤΑΔ για την από κοινού διεκδίκηση της ΠΛΑΖ, δυστυχώς η Δήμαρχος, για μια ακόμη φορά, ακύρωσε μονομερώς το προγραμματισμένο ραντεβού, παρότι γνώριζε την πρόταση της ΕΤΑΔ για την άμεση εκμίσθωση.

Την ίδια ακριβώς πρόταση έκανε ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ στην ίδια, στη συνάντησή της, που προηγήθηκε της δικής μας!

Τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές εκ’ μέρους της Δημάρχου (που έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν) αποδεικνύουν εμπράκτως την έλλειψη ενδιαφέροντος για την τουριστική και την οικονομική πρόοδο της περιοχής μας και λειτουργούν σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας!

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου